Smailo HD 5.0 - Aparatul Lunii Aprilie In Revista ConnectUnul dintre oaspetii din aceasta luna ai redactiei noastre a fost noul Smailo HD 5.0. In redactie n-a stat insa prea mult, pentru ca l-am scos imediat la o plimbare cu masina. Iata cum s-a descurcat La prima vedere, ai zice ca noul Smailo HD 5.0 este foarte subtire si asemanator cu un iPhone. Are o carcasa subtire si foarte bine finisata, dar si un touchscreen foarte mare, de 5" (asa cum o spune si denumirea sa, de altfel). Fixarea pe parbriz este foarte simpla (suportul este robust si clemele prind bine aparatul), iar dupa ce ai introdus mufa in alimentatorul brichetei poti trece la folosirea aparatului.

Touchscreenul care reactioneaza foarte precis este si foarte luminos, singurul sau pacat fiind ca mai pierde un pic din vizibilitate in conditii de lumina solara foarte puternica. In rest, touchscreenul cu rezolutia de 480x272 pixeli functioneaza excelent, iar dimensiunile generoase fac sa nu trebuiasca sa te chinui sa vezi hartile afisate.

Ghidare buna pe traseu

Smailo HD 5.0 este mult mai mult decat un banal sistem de navigatie, dar functiile care te ajuta sa te descurci prin zone necunoscute tie sunt, asa cum e normal, cele de baza. Meniul este in limba romana si, spre deosebire de cazul multor altor aparate, este excelent localizat.

Software-ul de navigatie propriu-zis pe care il foloseste aparatul este Mireo viaGPS 3.1 Black Edition, unul foarte usor de utilizat. Acesta, pe langa ca include intreaga Europa, are un sistem de cautare a adresei extrem de simplu. Alegi tara, dupa care poti cauta dupa strada, centrul orasului, cod postal, intersectie sau direct dupa coordonate. Acesta functioneaza extrem de simplu si de precis, iar calcularea traseului se face si ea aproape instantaneu. Ajuta in acest sens procesorul Mediatek 3351 la 468 de MHz. Receptorul GPS incorporat Mediatek NT3328 cu 22 de canale isi face treaba foarte bine.

Multimedia

Cu un ecran atat de mare si de luminos, era pacat ca sistemul de navigatie sa nu dispuna si de niste functii multimedia de buna calitate. Azi exact asta s-a facut. Aparatul dispune de un slot microSD, iar pe card poti pune fisiere video si audio. Acestea vor fi redate fara probleme de aparat, care astfel poate fi folosit si ca player multimedia. Mai mult decat atat, functia de modulator FM poate fi folosita si in aceasta situatie, ceea ce inseamna ca poti folosi sistemul audio al masinii pentru a avea parte de un sunet mai puternic. In felul acesta nu te vei plictisi in pauzele de pe traseu.

Handsfree

Un alt mare plus al aparatului este posibilitatea de a fi folosit ca si handsfree, ceea ce elimina necesitatea de achizitionare a inca unui aparat. In plus, imbunatateste nivelul de siguranta la volan. Utilizarea functiei de handsfree bluetooth este extrem de simpla. Trebuie doar sa treci prin procesul de pairing cu mobilul, sa dai cateva confirmari si esti gata.
Vei putea controla mobilul direct cu ajutorul butoanelor virtuale de pe touchscreen si vei auzi in difuzoarele lui Smailo conversatia. Calitatea sunetului a fost buna in ambele directii.

Recenzia sistemului de navigatie GPS Smailo HD 5.0 se gaseste in Numarul 86 din aprilie 2010 a revistei Connect.