Revista CHIP A Supus Smailo HD La Teste

"UN FEL DE IPHONE: Smailo HD 5.0 este cel mai frumos GPS pe care l-am avut in ultima vreme la test. Are un design foarte similar cu cel al unui iPhone care arata foarte bine pe bord. Hardware-ul este excelent - 64 RAM plus 2 GB stocare si un display antireflex, emitator FM (apreciez acest addon, pentru ca se poate asculta si muzica MP3 in timp ce se navigheaza) si Bluetooth.

Am avut posibilitatea sa testez aparatul la un drum lung (aproape 3000 de km) si am fost impresionat de el. Nu a pierdut practic niciodata semnalul, nu s-a incalzit excesiv si a calculat instant rutele. La repornire, receptia GPS se facea instant.

Smailo HD 5.0 vine cu aplicatia de navigare Mireo viaGPS 3.1 Black Edition, ce incepe sa fie acceptata tot mai bine de utilizatorii din Romania. Hartile sunt 2009.09, mai putin Romania cu 2009.11. Are emitator FM care lucreaza perfect cu receptorul din autoturism. Cu o mica modificare software, se poate seta aparatul sa redea in fundal o lista de MP3-uri si in fata sa ruleze aplicatia de navigare. Smailo HD 5.0 permite setarea din meniul propriu a altei aplicatii de navigare decat cea implicita - eu am folosit iGO my Way. Puneti aici si posibilitatea de conectare ca handsfree la telefon plus navigare pe net via conexiunea GSM si playere incorporate pentru muzica, filme (Divx, Xvid) si poze. I-as reprosa inexistenta unui buton de tip task manager, care ar extinde mai mult aria sa de folosire!

CONCLUZIE: Un navigator GPS pe care merita sa il aveti in vedere.

IONUT.BALAN - Chief of Software Testlab, CHIP Go Digital

Articolul original se gaseste in editia Martie 2010 a revistei CHIP Go Digital.