De ce mi-am cumparat o cameră video auto?

Camerele auto incep sa aiba din ce in ce mai multi adepti si in Romania. Din 2018 acestea vor fi obligatorii in Statele Unite, in Rusia majoritatea soferilor poseda o camera video auto, obligativitatea detinerii unui astfel de dispozitiv fiind reglementata prin lege din cauza indisciplinarii soferilor la volan. Cred ca ati vazut macar un video cu un accident din Rusia.

Desi nu pot fi folosite ca dovada video in cadrul unui proces, camerele auto sunt utile pentru a preveni un abuz al Politiei sau pentru a filma un eveniment din trafic. O cameră video auto este un dispozitiv de mici dimensiuni care se montează pe bordul maşinii pentru a filma ce se întâmplă în trafic. De regulă, camera înregistrează şi locaţia, viteza şi data, salvând totul pe un card de memorie. Când acesta este plin, primele inregistrari sunt şterse şi se înregistrează peste ele. Aceasta functie de numeste filmare in bucla.

Principalul motiv pentru care ai nevoie de o camera video auto este pentru protecția personală – camera video auto este martorul imparțial pe care îl aveți tot timpul în mașină în cazuri nefericite de accident. Sunt cazuri in care vinovatul nu recunoaste ca a trecut pe rosu, ca a depasit pe linie continua, nu a acordat prioritate sau chiar agresori, care pot fi intimidati daca observa ca sunt supravegheati. Camera video auto te poate ajuta sa demonstrezi tot ce s-a intamplat in trafic.

Alt motiv ar fi folosirea camerei ca dovadă la poliție. Polițiștii de la constatări analizeaza inregistrarile furnizate de camera video auto si le este mult mai usor sa stabileasca vinovatul, decat pe baza declaratiilor care uneori nu sunt precise.

Al treilea motiv este pentru a filma drumuri minunate în concedii. Ajungeti într-o zonă spectaculoasa cu un drum care șerpuiește într-un peisaj de vis sau traversați niște chei incredibile? Aveti camera deja pornita, si puteti sa le inregistrati si sa le pastrati pentru totdeauna.  

Cum alegem o camera auto?
Rezolutie cat mai buna pentru a se distinge detaliile importante cum este numarul de inmatriculare a masinii din fata, 1080 pixeli este standardul actual.

Recomandam ca unghiul de filmare sa fie de minim 120 grade. De ce? Pentru că majoritatea timpului vi-l petreceți în localitate și probabilitatea este mai mare să se întâmple ceva lângă voi. Un unghi mai larg acoperă mai mult.

Optiunea de salvare a unui eveniment. Se întâmplă ceva, apeși pe un buton și se salvează 60 de secunde de înregistrare în alt folder (pentru a nu fi rescris). Este util și pentru a regăsi mai ușor o fază după o săptămână sau la sfârșitul zile.

Să fie foarte ușor de montat și demontat din suport – o cameră video auto nu trebuie să fie deranjantă.

Să pornească singură înregistrarea în momentul în care porniți motorul (majoritatea fac asta).

Capacitatea de stocare este o altă caracteristică importantă, deoarece aceasta permite înregistrări cât mai lungi şi, deci, mai utile. O cameră de 32 GB poate suporta înregistrări de până la 7-8 ore, suficient pentru orice utilizator obişnuit.

Sa nu aiba baterie integrata sau dacă e cu baterie să fie una foarte mică. De ce? Există trei factori care duc la încingerea camerei: funcționarea în sine, soarele și bateria care se încarcă permanent. Supra-încălzirea duce la deteriorarea bateriei și distrugerea unor componente interne.

Pe lângă rezoluţie, importantă este posibilitatea de a filma pe întuneric sau în zonele mai slab luminate, calitatea imaginii rămânând totuşi una decentă.

Nu recomandam camerele video de acțiune montate pe mașină. Producătorul nu le-a proiectat pentru a fi montate în permanență pe mașină (chiar dacă unele modele au primit această funcție printr-un update de firmware) și conțin baterie proprie. O încărcare permanentă combinată cu soarele care bate pe ea și cu încălzirea datorată funcționării pot duce la distrugerea bateriei și chiar defectarea camerei.

Daca te-am facut curios, vezi ce camere are Smailo.

Urmareste si un filmulet filmat cu camera auto Smailo DriveX